Palo Santo - Heilig Hout


Palo Santo - Heilig Hout

Palo Santo - Heilig Hout
40 gram per zakje

Heilig Hout of Palo Santo is de naam van een krachtige aromatische houtsoort die voorkomt in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. 
Palo Santo komt van de Bursera Graveolens, deze knoestige boom is familie van de Boswelia, waarvan ook mirre komt. De inheemse bevolking beschouwde het als een heilige houtsoort. Ze gebruikten het bij diverse religieuze en rituele ceremoniën.
Palo Santo is een houtsoort die al eeuwen gebruikt wordt door medicijnmannen en sjamanen bij met name rituelen. 
Tegenwoordig wordt de Palo Santo Hout veelal gebruikt om ruimtes en voorwerpen energetisch te reinigen, net zoals bijvoorbeeld de witte salie doet. 
Zowel Peru als Ecuador hebben strenge regels gemaakt voor de export van Palo Santo, omdat de boomsoort in zijn bestaan bedreigd wordt. Je kunt het vergelijken met agarwood of aloeswood dat zowel in Japanse als Tibetaanse wierook wordt gebruikt.
Voor veel mensen heeft Witte Salie een te indringende geur en kiest men steeds vaker voor Palo Santo Hout. Palo Santo heeft een zachte, zoete en warme geur en werkt volgens de gebruikers minstens zo goed als witte salie.
De Palo Santo (Heilig Hout) wordt gewonnen met respect voor de natuur. De takken die gebruikt worden zijn op een natuurlijke wijze van de Heilig Hout boom gevallen. Het heilig hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt en het verwerkt wordt voor gebruik.

Palo Santo (rook) reinigt de omgeving van:
  • negatieve invloeden, 
  • negatieve gevoelens, kwade geesten, 
  • andere negatieve krachten (en vooral) geuren

Ook wordt Palo Santo gebruikt:
  • als amulet of talisman door een klein stukje hout bij je te  dragen, 
  • als talisman voor geluk tijdens een (lange) reis door een klein stukje hout bij je te  dragen, 
  • tegen nachtmerries, voor kinderen hoef je het niet eens te branden een (niet scherp/te klein!) stukje in de hand, op het nachtkastje of in de directe omgeving van het bed is vaak al voldoende, 
  • om insecten te verdrijven, 
  • bij agressief gedrag van (huis)dieren, dit kan direct verminderen wanneer je ze een stukje hout onder de neus houdt (voorzichtigheid is natuurlijk geboden).

Palo Santo heeft een plezierige en rustgevende geur. Deze magische geur heeft het vermogen de stemming van mensen met een depressie te verbeteren en is nuttig bij meditatie en spirituele activiteiten. Je hoeft slechts een klein stukje hout te verbranden om een vredige, warme atmosfeer in je huis te brengen.
Het wordt gebruikt om huizen te ontdoen van negatieve energie.
Vergelijkbaar met Witte Salie. Veel mensen vinden de geur van Palo Santo met zijn zachte, zoete warme geur veel aangenamer dan de indringende geur van Witte salie.

Wordt per brievenbuspost verzonden.


euro 7.95


Voorraad: 10


Aantal